De kracht van ambitie

by Henny van Egmond on 12 mei 2009

Ik hou van mensen met ambitie. Zonder doel ben je doelloos en dat is ook maar niks. Maar je hebt ambities en ambities. Sommige mensen zijn al gelukkig als ze iets in hun eigen leven hebben bereikt, anderen hebben een groter doel. Daar is niets mis mee. Of zoals iemand laatst zei: hoe groter het doel, hoe makkelijker je het raakt.

Nu zat ik laatst een paar dagen aan tafel met heel veel leuke, inspirerende mensen, maar twee sprongen er toch wel uit: Maria van der Heijden en Ellen Tacoma. Beiden succesvol in zaken, maar daarnaast vooral ook oprichters van Women on Wings. De ambitie van Women on Wings is een miljoen Indiase vrouwen aan een baan te helpen in de komende jaren. Een miljoen, u leest het goed. Kijk, daar hou ik van.

Ambities zijn mooi, zeker als ze uitdagend zijn. Ze brengen mensen in beweging, maar dan moet het wel ergens over gaan. Pas dan kun je er echt met passie aan werken. Het mooie van de ambitie van Maria en Ellen is dat het echt ergens over gaat. Lees maar even mee:

Women on Wings strives to create employment for 1 million women at the bottom of the pyramid before 2017. In global terms, there are four billion people who live on less than $2 per day, specifically in developing countries. We do not see these people as poor and miserable, but as value based consumers and potentially creative and energetic entrepreneurs. Based on economic principles we support entrepreneurs to create more business and generate more jobs.

Mooi, hè? Geen geld geven, maar kennis delen. Mensen betrekken en een echte positie geven, werken aan een fundament onder een beter bestaan.

Door dit soort ambities worden mensen geraakt en dat gebeurde ook met de groep. Ter plekke besloten we Maria en Ellen onze kennis aan te bieden. Binnenkort gaan we samen aan de slag.

Kijk, dat is nou de kracht van ambitie.