Life sucks! en het is niet mijn schuld

by Henny van Egmond on 28 januari 2009

In het prachtige boek Tribal Leadership gaat het over de verschillende stadia waarin een team of afdeling kan verkeren. Er zijn in de ogen van de auteurs vijf niveaus. De laagste vorm, stage 1, is te vergelijken met bendes die je in Amerika hebt, mensen die in dit stadium verkeren leven in hun eigen werkelijkheid en verzetten zich tegen alles wat in de samenleving als normaal wordt gezien. Life sucks! In organisaties komt dat – gelukkig – niet zo vaak voor.

Dat denk je ook van het tweede stadium. Waar in het eerste stadium de boodschap Life sucks is, verandert er wel iets op het tweede niveau. Life sucks nog steeds, maar de mensen die in dat stadium verkeren geven daarvan iedereen de schuld behalve zichzelf.  Je zou denken dat zo’n houding niet zo vaak voor komt in organisaties, dus ik schrok toen ik las dat 25 procent (!) van de medewerkers in een organisatie tot deze categorie behoort.

Dat percentage komt niet uit de lucht vallen, het is in een hele lange periode onderzocht in een groot aantal bedrijven door de auteurs. Wat misschien nog wel erger is: deze cultuur is besmettelijk. Medewerkers zijn cynisch, geven iedereen de schuld van alles maar kijken vooral niet naar hun eigen gedrag. Als je maar vaak genoeg vertelt dat het allemaal zo slecht is en jij niet schuldig bent, ga je het zelf geloven en de omgeving ook.

In het boek worden de vijf niveau’s prachtig beschreven, natuurlijk op zijn Amerikaans, lekker vlot. En aan het eind van de beschrijving van elk niveau worden hele concrete tips gegeven over hoe je mensen naar het volgende stadium kunt krijgen. Daarmee wordt het tegelijkertijd niet alleen een interessant maar ook praktisch boek. Wat wil je nog meer?