Rare week, leuke filmpjes!

by Henny van Egmond on 22 juni 2009

Was het een tijdje geleden een rare week met allerlei opvallend nieuws, vorige week was het de week van de leuke filmpjes. Ik sprak op het KBenP Event aan Zee tijdens een workshop over het nieuwe werken. Een onderwerp dat me aan het hart gaat en waar ik vier jaar voor verantwoordelijk was bij Rabobank Nederland voor het programma Rabo Unplugged.

Ik vind het altijd leuk ergens te spreken, vooral ook omdat ik steeds nieuwe mensen tegenkom met interessante visies en meningen. Vorige week sprak Ben Tiggelaar bij KBenP Event aan Zee. Een inspirerend verhaal over hoe je dromen tot werkelijkheid brengt. Gewoon doen dus!De dag ervoor zat ik bij Novay, het voormalige Telematica Instituut op een bijeenkomst over The professional playground of the future. Daar sprak Jurriaan van Rijswijk van Gamesfactoryonline. Wederom een prima verhaal. Hij kreeg een vraag of in de bedrijven van de toekomst games een rol zouden spelen. Zijn antwoord was beslist: Managers van de toekomst zijn de gamers van nu. Ja, dus.

Ter illustratie liet hij een fantastisch filmpje zien uit World of Warcraft. De groep die je ziet – Pals for life – zit op level 60 en bespreekt een aanvalsplan om op het volgende niveau te komen. Je ziet mensen opstaan als leider en informeren bij de groepsleden over welke mogelijkheden ze hebben. Er wordt afgesproken wie wat doet, alleen Leroy doet niet mee. Bij zijn naam (slecht zichtbaar) staat AFK, oftwel Away From Keyboard. Leroy zit ergens linksonder in het beeld en af en toe wordt zijn poppetje groen.

En dan gebeurt het. Leroy is terug en gaat ten aanval!

In zo’n spel leer je dat samenwerken essentieel is wil je resultaat bereiken. Anders word je letterlijk vermorzeld.

Een ander filmpje dat op het congres werd vertoond, beschreef The Office of the Future. Veel kijkplezier!

En het was inderdaad een rare week vol presentaties, want weer een dag eerder hoorde ik Don Tapscott spreken, schrijver van Wikinomics op een symposium van Vint. Als je de link aanklikt vind je zijn presentatie en een interview met hem en nog meer interessante informatie.