Reizen is vermoeiend!

by Henny van Egmond on 23 september 2009

Net terug van drie dagen reis en morgen weer op weg naar Eibergen voor een bijeenkomst met 100 mensen van een lokale Rabobank. Begin van de week was ik in Brussel op de Corenet Global waar ik tijdens een Microsoftsessie een presentatie gaf van Rabo Unplugged. Tussendoor had ik een paar afspraken gepland met klanten en in de loop van dinsdagmiddag vertrok ik naar Luxemburg, wederom voor een klant. Net terug, het is inmiddels half een in de morgen, na een treinreis van bijna zes uur. Wat is reizen toch vermoeiend!

Nu hoor ik al velen denken: jij bent toch van het nieuwe werken, je kunt toch virtueel samenwerken? Tuurlijk kan ik dat en ik doe het ook veel via MSN, videochat, Skype en allerlei andere applicaties die beschikbaar zijn. Maar toch is die virtuele samenwerking af en toe niet voldoende. En moet je dus ergens heen.

Ik kies bij voorkeur voor de trein. Om een paar redenen: ik haat het rondhangen op luchthaven en beleef ook niet veel plezier aan het rondrijden in een auto. Maar het belangrijkste argument is dat ik gewoon in de trein kan werken. Laptop aan en waar mogelijk online. In Nederlandse treinen zit tegenwoordig zelfs vaak een stopcontact. Kortom, treinen is ideaal.

Tenzij je, zoals ik vandaag, na een hele dag werken bij een klant om zes in de trein stapt en nog zes uur te gaan hebt. Dan wordt je werkdag in één keer zes uur langer. En dat is lang. Kortom, reizen is vermoeiend, zeker als je de hele reis werkt 😉